Jeg er en slik person som har få og intense lidenskaper. Jeg er egentlig nihilist; en erkjennelse jeg har tilegnet meg ad empirisk vei. Å leve et rikt liv som nihilist er selvfølgelig umulig, noe jeg kompenserer med mine lidenskaper. Noen er arbeidsnarkomane, noen bare narkomane, - mens noen, som jeg, er lidenskapsnarkomane. I mangel av et liv, og endog noe fremtidshåp, hengir jeg meg til mine lidenskaper i et forsøk på å glemme at det eneste jeg egentlig gleder meg til er å dø.

I 2002 var det meningen at jeg skulle skrive en bok om data, og fullføre et dataprogram som er svært populært i utlandet. I stedet oppdaget jeg ved en tilfeldighet "gaysir", et norsk nettsted for homofile. Etter at jeg snudde ryggen til det organiserte homofile miljøet rundt 1990, var det forbausende og interessant å finne et slikt miljø å nettet. Gaysir hadde allerede rukket å bli svært bra. Der var tusenvis av aktive brukere, og programvaren og webdesignet var førsteklasses. Jeg opprettet en profil for meg selv, og brukte atskillige timer på å lete etter interessante mennesker. Nå har jeg en tilbøyelighet til å like gutter som er en god del yngre enn meg. Det er jeg åpenbart ikke alene om - for profilene til ungdom på gaysir hadde ofte svært krasse kommentarer om at innehaveren allerede hadde både far og bestefar - og at gamle griser (dvs. homser over 30) kunne dra det pepperen gror. Jeg undret meg litt over disse hatske utfallene. Er vi gamle griser virkelig så innpåslitne at vi fortjener så sterk lut?

Etterhvert som deadlines ble passert i det arbeidet jeg skulle ha gjort, la jeg ned stadig mer energi i å løse dette mysteriet. Jeg opprettet en rekke brukerprofiler der jeg utgav meg for å være gutter og unge menn mellom 13 og 23. Samtlige fikk et par forslag fra eldre homser, men det var sannelig ikke noe rush. De "gamle grisene" gav seg uten unntak når jeg sa nei på en hyggelig måte. Ingen var innpåslitne, og alle behandlet de "unge" med respekt. I alle fall når de ikke var interessert.

En av disse profilene var "bugsy". Jeg valgte navnet etter tittelrollen i barnefilmen "Bugsy Mallone" - en strålende musikal der Jodie Foster debuterer som 13 år gammelt sex-symbol(!) Bugsy i musikalen har også utseende med seg - og det var med ham i tankene jeg opprettet profilen. Men etter veldig kort tid gjorde bugsy krav på sitt eget liv. 13-åringen i meg våknet, og ville ganske enkelt ha den rollen. Bugsy ble med ett veldig ekte. Når jeg logget på som bugsy var det ikke lenger et rollespill, det var meg for 25 år siden. En 13 åring med en en 38 årings livserfaring. En ung gutt på begynnelsen av livet som satt med fasiten - som visste at det ikke er noen happy ending. Denne innfallsvinkelen skapte en utrolig spennende karakter. Bugsy var svært intelligent og klarsynt, samtidig som han ikke var noe skolelys. Han leste mye, og skrev godt, men brukte ikke denne egenskapen til noe konstruktivt. Tvert imot. Han grenset godt over til det groteske, - og han beskrev sadistiske og pur onde handlinger som satte de som besøkte profilen hans på en hard prøve.

Å snakke om unge gutter og voksne homofile er dynamitt. Det er min erfaring at de aller fleste voksne homser har en svakhet for unge gutter - og det er kanskje nettopp årsaken til at dette vekker så enormt sterke følelser i det homofile miljøet. De fleste som besøkte bugsys profil valgte derfor en veldig forsiktig innfallsvinkel. De kunne jo ikke vite sikkert om det var en 13-åring på den andre siden, eller om det var en journalist i blabladet, som planla å servere dem som førsteside neste dag. Nå vil nok mange av dem som har slengt en kommentar til bugsy blånekte for at de hadde noen baktanker. Dem om det. Bugsy hadde nøyaktig det samme livssyn om de samme meninger som meg - så var det meningene eller det dystre synet på tilværelsen som trigget dem, er det rart de ikke sendte meldinger til meg også. Jeg er tross alt godt over den seksuelle lavalderen ;) Jeg holdt også en langt høyere profil på Gaysir enn bugsy.

Som bugsy valgte jeg en forsiktig linje der jeg antydet, men ikke snakket om sex. Jeg avsluttet også dialoger med "jevnaldrende" unge gutter så raskt som mulig, med mindre jeg trodde det satt en voksen i den andre enden også. Jeg ønsker ikke å såre noen som var ærlig, og jeg ville ikke "pumpe" unge gutter om ting de ikke ville fortalt en ukjent 38-åring.

Opprinnelig var meningen å slette profilen etter noen uker. Men bugsy nektet. Han ville være på gaysir. For å gjøre ham enda mer troverdig lot jeg ham bli 14 i oktober.

BugsyBugsy var sexy. Hadde jeg truffet en gutt som ham i RL ville jeg falt pladask. Han hadde den spirende ungdommens energi, selvsikkerhet og indre styrke, - den styrken de fleste mister i 14 - 15 års alderen og ikke finner tilbake til før i svært moden alder i livets høst. Han var svært pen. Det var ikke få voksne menn og eldre gutter som gjorde kur til meg da kroppen min var i den alderen. Det eneste som plaget meg litt var hvordan den ekte bugsy, dvs. den 13 -14 år gamle Jarle ville reagert på denne profilen. Da jeg var på den alderen var jeg veldig oppmerksom på hvordan en del la an på meg kun for mitt utseendets skyld - og jeg hatet det! Det er ikke sikkert han/jeg ville satt pris på å bli brukt som sexsymbol på et homosted. På den annen side sa jeg aldri nei til litt jævelskap, og jeg ville ha elsket bugsys sublime groteskhet.

Alle gode ting har en start og en slutt. Lenge var Gaysir et sted jeg satte stor pris på. Men en dag ble takhøyden for lav. Jeg slettet alle profilene mine, bortsett fra bugsy. Denne lot jeg ligge med en kort notis om at profilen var falsk. Deretter lukket jeg meg ute fra profilen ved å endre passord.

Bugsy finnes ikke lenger - men jeg har valgt å legge ut høydepunktene fra tiden hans på Gaysir her. Enjoy!

 

Neste kapittel