Jeg fikk følgende email fra Bergensavisen:

From: Ken Ottesen
To: jgaa@jgaa.com
Subject: Hei
Date: 04 Feb 2003 11:18:46 +0100

Jeg kjenner ikke deg, Jarle Aase. Men jeg har forstått at du er mer enn gjennomsnittlig opptatt av at sannheten skal frem. Da synes jeg det er merkelig at du bruker deler av fritiden din på å spre usannheter og ondsinnet vrøvl om Bergensavisen på nyhetsgrupper på internett. Du er sår fordi aviser i Bergen har brukt spalteplass på å omtale straffesaker der du er dømt, slik vi ville gjort, og gjør, i en hvilken som helst annen straffesak. Og du er sår fordi vi i BA omtaler utgivelsen av din bok som omhandler en prosess du mener er et justismord. Dersom du oppfatter deg selv som et uskyldig offer, er det sikkert lett å bli bitter. Det kan jeg faktisk forstå. Men at du i din bitterhet sprer om deg med løgner og usannheter, det finner jeg stakkarslig og smålig. Hvor tar du påstanden om at "BA har ansatt forfattere til å finne på historier" fra? Og hvordan i all verden kan du påstå at BA legger seg flat for politiet "fordi vi dermed får de nyhetene vi vil ha på politirunden"?
BA er i dag landets 9. mest leste avis. Vi som jobber her jobber hardt for å gi våre lesere et godt produkt, og de aller fleste er fornøyde.
Jeg forventer ikke at du skal være det. Men jeg forventer at du bruker bitterheten din til noe mer konstruktivt enn å spre det du selv hevder å være en motstander av - nemlig løgn.

Ken Andre Ottesen
Nyhetsavdelingen
Bergensavisen


Jeg svarte:


Brenn i Helvete!


De svarte tilbake:


From: Ken Ottesen
To: jgaa@jgaa.com
Subject: Ang: Re: Hei
Date: 04 Feb 2003 14:31:22 +0100

Jeg hadde ærlig talt ventet meg noe litt mer konstruktivt. Men greit, du
har valgt diskusjonsnivå. Der skal du få fortsette alene.


De er faen meg ikke lite frekk, kloakkrottene i BA. Først skriver de løgn på løgn om meg, henger meg ut som "sex-terrorist" og "pedofil" på førstesidene. Skriver side opp og side ned om ting de _vet_ er løgn og dikt - og så spiller de indignert over at jeg snakker stygt om dem? De skulle hatt godt i ræven!

For ordens skyld - jeg har aldri løyet om dem. Jeg har satt ting på spissen, men jeg har ikke spredd usannheter og ondsinnet vrøvl. De har antakelig drevet med slikt så lenge selv, at de ikke klarer å skille mellom det og annet lenger. Jeg har mine ord i behold. Når jeg sa at de ansatte forfattere for å finne på historier siktet jeg til to ting: 1) En av journalistene som skrev verst om meg jobbet tildligere i "Se og Hør". Denne publikasjonen er beryktet for å skrive rent oppspinn - oppspinn av den typen _forfattere_ produserer. 2) En venn av meg overhørte en dag en journalist inne på redaktørens kontor, som fortalte at hun ikke hadde funnet ut noe mer om en stor kriminalsak. Hun spurte om hun bare kunne skrive "noe", dersom hun trodde at det kunne være sant. Slik jobber ikke journalister. Slik jobber lurvete _forfattere_. Påstanden om at de legger seg flat for politiet stammer fra da jeg arbeidet som datakonsulent en hel dag i uken i BA. En av de ansatte fortalte meg hvordan avisen hadde skrevet om politivold tidlig på 80-tallet. Politiet svarte med å ikke gi dem noen sm helst informasjon, samtidig som de hadde razzia i redaksjonen og beslagla ulovlige politiradioer. Avisen bøyde av, skrev pent om politiet og stygt om politivoldsofrene - og fikk i belønning tilgang på nyheter fra politiet. Da jeg satt i Bergen Fengsel fortalte innsatte at en av journalistene i BA fikk bruke politiets dataanlegg uten tilsyn. Om dette er sant vet jeg ikke, men det ville ikke overraske meg.

Bergensavisen har aldri praktisert jouranlistikk ovenfor meg. De har vært ondskapsfulle og løgnaktige og ikke vist fnugg av anstendighet.

Under følger en del av det de har skrevet om meg, og noe av det jeg har skrevet til dem. Så kan du bedømme hvem som farer med løgn og vrøvl.

PS: Siden Bergensavisen garantert kommer til å lese dette vil jeg presisere at jeg ikke er pedofil. Det hjelper ikke hvor mange ganger dere raper opp igjen denne løgnen; den blir ikke sannere for det. Jeg er ikke, har aldri vært, og kommer neppe til å bli pedofil. Jeg foreslår at dere skaffer dere en ordbok og finner ut hva det ordet egentlig betyr!