Verden er forrykt.

Folk flest applauderer galskapen, enten de er muslimer som omfavner terrorisme, eller amerikanere og briter som sender småbarn i fengsel. Eller arabere som dreper smågutter for å ha hatt sex med hverandre.

Usenet er foreslått nedlagt. Det er jo forståelig. Mediet er usensurert og brukerne uregistrerte. Begge deler strider mot myndighetenes maniske overvåkingsiver.

Den anonyme mobiltelefonen min kan ikke lenger ringe ut. Jeg har aldri ringt annet enn venner fra den telefonen. Men ifølge myndighetene, så må de ti- tusener av folk som har ønsket å kunne ringe anonymt - uten å plage noen - oppgi dette privilegiet, siden privilegiet kan misbrukes. Som om
registrering stopper kriminelle. Biler registreres. Når kriminelle trenger biler stjeler de dem. Det vil de gjøre med mobiler også.

I USA kan drapsmenn og narkolangere, menneskesmuglere og konemishandlere bevege seg fritt. Men har du gjort noe umoralsk - som å ta på puppen til en naken dame i fylla - da må du registrere deg som "sex offender" - og du får bildet ditt på internett, slik at naboer, kollegaer, husvert og alle andre skal vite hvaslags formidabel trussel du er.

I Australia vil de forby bilder av barn på internett. Tenk om noen skulle bli opphisset av å se på dem!

Da jeg gikk på ungdomsskolen lærte vi hvor ille det var i historisk tid. Man hadde slavehandel [check]. Menneskehandle [check]. Barnearbeid [check]. Umenneskelige samfunn [check]. Det vi ikke lærte var at ingenting har blitt bedre. Noen ting blir bedre noen steder, men bare for en periode. Så blir det verre igen. Og folk flest? I det gamle Rom holdt de seg i ro så lenge de fikk brød og sirkhus. Det gjør de fortsatt.

Helvete, det er her det. Hva galt kan vi ha gjort i et tidligere liv for å fortjene dette?