Forrige lørdag lanserte jeg den gratis eboken “Voldtektsløgnen”, til øredøvende stillhet fra mediene. Det var som ventet. Avisene koker gjerne gift på løgn og falske anklager. Karakterdrap er en populær sport i avisredaksjonene. Sannheten, det som virkelig skjer eller skjedde, har mindre interesse. Særlig, virker det som, når redaksjonene eller journalistene har engasjert seg på feil, det vil si, de falske anklagenes, side. Det er nesten søtt når Aftenpostens kommentatorer fortsatt tviholder på Torgersens og Treholts skyld. Min historie har selvfølgelig ingen relevans for riksmediene. En stusselig falsk anklage har ingen nyhetsinteresse. Ikke når historien fortelles av en ensom sjel som, i motsetning til for eksempel krisesenterbevegelsen, ikke mottar millionstøtte fra staten for å fremme sin agenda i mediene.

I Bergen har  både Bergens Tidende og Bergensavisen investert såpass prestisje i å demonisere meg, at de ikke har noen egeninteresse av å promotere min historie. Skulle noen fristes til å lese boken, vil de nepe sitte igjen med noen økt tillit eller respekt for bergenspressen. Så pressen gjør som pressen pleier i sånne situasjoner, den fortier.

Og det passer meg igrunnen utmerket. Jeg skrev det første utkastet til boken i Spania vinteren 2008. Det var en forferdelig vanskelig tid. For nye lesere bør jeg nevne at jeg i 2006 ble anmeldt for voldtekt. Et drøyt år senere leverte jeg en motanmeldelse hvor jeg pulveriserte anklagen. I midten av februar 2008 forlot jeg Norge, med kun en tanke i hodet - å fortelle denne historien før jeg døde. Det første utkastet tok to måneder. Jeg klarte ikke å forholde meg til fortiden i edru tilstand, så jeg drakk enorme mengder billig øl og vin mens jeg arbeidet. I tiden etter har bokutgivelsen lagt som en tung bør på skuldrene mine. Tappet meg for krefter og overskudd. I perioder, når jeg har bearbeidet manuskriptet, har jeg vært lammet av den samme smerten som slo meg ut i 2006.

Nå ligger endelig denne historien bak meg, og jeg begynner så smått å komme til krefter igjen.

Oppdatert desember 2015: Ny link til boken: www.jgaa.com/files/voldtektslognen_ebook.pdf