Jeg fikk en spam-mail fra et for meg ukjent selskap, som lokket med "Unngå personlig ansvar som næringsdrivende". Jeg er ikke næringsdrivende, så å sende slikt piss til meg er faktisk ulovlig.

Passe irritert gjorde jeg en whois på internett-aderessen deres. Den viste at de har tatt seg umaken å skjule hvem som står bak domenet. Ingen (og da mener jeg, absolutt ingen) seriøse selskap, noen steder i verden¸ gjør dette. De eneste som har behov for å skjule seg på denne måten er kriminelle og spammere (det ene utelukker ikke det andre), og en whois er derfor en veldig grei måte å danne seg et bilde av et ukjent selskap. Et søk på nettet avslørte videre at de ikke bare er kriminelle spammere, de er også svindlere. Og de sender advokater etter folk som våger å fortelle om svindelen deres på nettet eller på Facebook (Facebook har veldig lite med internett å gjøre). I tillegg ringer de ned norske selvstendige næringsdrivende fra et call-center i Sverige.

For å gjøre denne bloggposten litt bedre søkbar: Dette gjelder firma Verdun Group (Norway)  , telefon +47 21 60 88 70, og epost stats@verdungroup.com, norge@verdungroup.com og support.no@verdungroup.com. Merk at de ikke oppgir noen navn på kontaktpersoner - enda en sterk indikator på fusk og fanteri.

For å oppsummere. Dette er et firma som:

  1. Sender ut ulovlig spam markedsføring.
  2. Svindler kunder.
  3. Sender advokater etter svindel-ofre som er frekke nok til å beklage seg på nettet. (Prøv å sende en advokat etter meg, søta bror )
  4. Plager norske næringgsdrivende fra et call-center i Sverige.

Kort sagt. Dette selskapet er ikke seriøst. Styr unna!