De siste dagene har det haglet med velfortjent kritikk mot politiet i Bergen. Først og fremst fordi de har netprioritert alvorlig krimninalitet - som at Albansk mafia etablerer seg i byen. For et politipakk som i generasjoner har hygget seg med å trakkassere ungdom og sigøynere, eller løpe rundt med skytevåpen for ta småkriminelle, kan jeg tenke meg at det er ganske skremmende å for første gang stå ovenfor virkelige kriminelle. Mafian har også skytevåpen. De kan bruke dem. De er neppe redd begrenspolitiet.

Så, i stedet for å bekjempe mafia, har de drevet men en stoor stoor veldig veldig viktig sak i stedet: Heksejakt! - Om man skal tro dagens aviser. Hyggelige, hjemlige pervoer er nemlig mye enklere å håndtere enn profesjonelle kriminelle. Og så er det jo selvfølgelig veldig viktig å ta folk som ser på ulovlige bilder og tenker slemme tanker. Mye viktigere enn å ta folk som lemleser og dreper for penger.

Vi lever i en verden der det er viktigere for politiet å ta mannen som ser på et frekt bilde av en ukjent, 15 år gammel jente, enn å ta gjengen eller bakmennene som selger dop til henne.