I dag er "Lommemannen" Norgest mest ettersøkte forbryter. Enorme etterforskningsressurser er satt inn på å finne ham. Mediaene deltar i jakten med en iver vi knapt har sett siden jakten på jøder, sigøynere, tatere og homser for noen generasjoner tilbake. Og det er i denne kontekst jeg ser saken.

I følge de servile mediaene har politiet snart sirklet inn "forbryteren". Han kommer til å få lovens strengeste straff - akkurat som hundre tusener av hekser og kjettere før ham. Slik sett blir han bare ett av utallige ofre for den kontinuerlige heksejakten etter annerledes tenkende. Jeg håper han motstår fristelsen til å spille ynkelig i håp om en mildere straff. Vår tid trenger sine martyrer minst like strekt som tidligere tider. For propagandaen og tankeensrettingen har aldri vært sterkere enn nå. Det har ikke i hele verdenshistorien vært vanskeligere å være annerledes tenkende enn i dag.

Om 200 år vil tingene fremstå i ett annet perspektiv. "Lommemannen" vil stirre ned på oss fra pragende statuer, som et symbol på frihetskampen også i vår tid. Han vil ha gater og plasser oppkalt etter seg. Og de ynkelige krekene i Kripos som gjorde en karriære av å jakte på mannen, vil bli nevn i samme åndedrag som Inkvisisjonen, Gestapo, KGB, Lenin, Quisling og Bergens Tidende.

 (Det er ikke alt jeg skriver som er like bokstavelig ment. Jeg tror selvfølgelig ikke at "lommemannen" vil bli et frihetssymbol - til det er handlingene hans for egoistiske - men jeg mener det når jeg setter dagens heksejakt på "pedofile" i sammenheng med den evige heksejakt mot en eller annen minoritet - reell eller oppdiktet. Dagens pedojegere vil levnes like mye ære som Inkvisisjonen og Waffen SS, når den kommer på avstand og faller på plass i sitt historiske perspektiv. Det er fryktelig trist at mennesket er ute av stand til å lære av historien. For er det noe historien viser, så er det nettopp dette.

Jeg vil anbefale to bøker dersom du vil sette dagens pedojakt i sitt riktige perspektiv:

  1. "Heksenes Forsvarere" av Jan Guillou
  2. "Kruttårnet" av Jens Bjørneboe

De bør leses i den rekkefølgen.)